Bananiniai keksiukai
Šie minkšti ir kvapnūs bananiniai keksiukai puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek lengvam užkandžiui. Jie pagaminami greitai ir nereikalauja daug ingredientų!
Reikės:
- 1 kiaušinio
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
- 50 g rudo cukraus (galima keisti medumi ar klevų sirupu)
- 1 prinokusio banano
- 50 ml aliejaus (kokosų, saulėgrąžų ar alyvuogių)
- 80 g miltų (galima naudoti pilno grūdo arba avižinius miltus)
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 šaukštelio cinamono
- Žiupsnelio druskos
- Pagal norą: saujelės riešutų, šokolado gabaliukų, džiovintų vaisių arba kokosų drožlių
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Išplakite kiaušinį kartu su cukrumi iki lengvos putos.
- Bananą sutrinkite šakute iki vientisos masės ir supilkite į kiaušinių mišinį.
- Supilkite aliejų, išmaišykite.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cinamonu ir žiupsneliu druskos.
- Sausus ingredientus suberkite į skystąją masę ir atsargiai išmaišykite iki vientisos tešlos.
- Jei norite, įdėkite riešutų, šokolado gabaliukų, džiovintų vaisių ar kokosų drožlių.
- Į keksiukų formeles dėkite po 2–3 šaukštus tešlos.
- Kepkite orkaitėje apie 20 minučių, kol keksiukai taps auksinės spalvos.
- Leiskite atvėsti ir mėgaukitės!
Patarimai:
- Keksiukai bus minkštesni, jei naudosite labai prinokusius bananus.
- Jei norite drėgnesnės tekstūros, į tešlą galima įdėti šaukštą graikiško jogurto.
- Saldumą galima reguliuoti pagal skonį, vietoj cukraus naudojant natūralius saldiklius.
- Keksiukus galima paskaninti maltu imbieru ar muskato riešutu.
- Jei norite traškumo, galite įmaišyti migdolų ar graikinių riešutų.
Sekite mus socialiniuose tinkluose, kur rasite dar daugiau skanių receptų:
- Facebook: Mūsų receptai
- Instagram: musureceptai.lt