Bananiniai keksiukai

Bananiniai keksiukai

Šie minkšti ir kvapnūs bananiniai keksiukai puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek lengvam užkandžiui. Jie pagaminami greitai ir nereikalauja daug ingredientų!

Reikės:

  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 50 g rudo cukraus (galima keisti medumi ar klevų sirupu)
  • 1 prinokusio banano
  • 50 ml aliejaus (kokosų, saulėgrąžų ar alyvuogių)
  • 80 g miltų (galima naudoti pilno grūdo arba avižinius miltus)
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • Žiupsnelio druskos
  • Pagal norą: saujelės riešutų, šokolado gabaliukų, džiovintų vaisių arba kokosų drožlių

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  2. Išplakite kiaušinį kartu su cukrumi iki lengvos putos.
  3. Bananą sutrinkite šakute iki vientisos masės ir supilkite į kiaušinių mišinį.
  4. Supilkite aliejų, išmaišykite.
  5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cinamonu ir žiupsneliu druskos.
  6. Sausus ingredientus suberkite į skystąją masę ir atsargiai išmaišykite iki vientisos tešlos.
  7. Jei norite, įdėkite riešutų, šokolado gabaliukų, džiovintų vaisių ar kokosų drožlių.
  8. Į keksiukų formeles dėkite po 2–3 šaukštus tešlos.
  9. Kepkite orkaitėje apie 20 minučių, kol keksiukai taps auksinės spalvos.
  10. Leiskite atvėsti ir mėgaukitės!

Patarimai:

  • Keksiukai bus minkštesni, jei naudosite labai prinokusius bananus.
  • Jei norite drėgnesnės tekstūros, į tešlą galima įdėti šaukštą graikiško jogurto.
  • Saldumą galima reguliuoti pagal skonį, vietoj cukraus naudojant natūralius saldiklius.
  • Keksiukus galima paskaninti maltu imbieru ar muskato riešutu.
  • Jei norite traškumo, galite įmaišyti migdolų ar graikinių riešutų.

Sekite mus socialiniuose tinkluose, kur rasite dar daugiau skanių receptų: