Baozi Bandelės – Garinti Kinietiški Kepiniai Namams

Baozi Bandelės – Garinti Kinietiški Kepiniai Namams

Ingredientai:

Tešlai:
– 500 g kvietinių miltų
– 250 ml šilto vandens
– 1 šaukštas cukraus
– 1 šaukštelis sausų mielių
– 1 šaukštelis druskos
– 2 šaukštai augalinio aliejaus

Įdarui:
– 300 g maltos kiaulienos arba vištienos
– 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
– 2 skiltelės česnako, susmulkintos
– 1 šaukštas sojos padažo
– 1 šaukštelis sezamo aliejaus
– 1 šaukštelis cukraus
– 1 šaukštelis druskos
– 1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
– 1/2 puodelio smulkintų kopūstų
– 1/4 puodelio smulkintų morkų

Gaminimo eiga:

1. Tešlos paruošimas: Dubenyje sumaišykite šiltą vandenį, cukrų ir mieles. Palikite 10 minučių, kol mielės suputos. Įpilkite aliejų, druską ir palaipsniui įmaišykite miltus, kol susidarys minkšta tešla. Minkykite apie 10 minučių, kol tešla taps elastinga. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai, kol tešla padvigubės.

2. Įdaro paruošimas: Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus. Apkepkite svogūną ir česnaką, kol suminkštės. Įdėkite mėsą ir kepkite, kol ji taps ruda. Įmaišykite sojos padažą, sezamo aliejų, cukrų, druską, pipirus, kopūstus ir morkas. Kepkite dar 5 minutes. Atvėsinkite.

3. Bandelių formavimas: Iš tešlos suformuokite 12 vienodų rutuliukų. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į ploną apskritimą. Įdėkite šaukštą įdaro į tešlos vidurį ir užspauskite kraštus, suformuodami bandelę.

4. Garinimas: Paruoškite garų puodą. Bandeles dėkite ant kepimo popieriaus arba aliejuotų lapelių, kad nepriliptų. Garinkite apie 15-20 minučių, kol bandelės taps purios ir minkštos.

Porcijos, laikas, sudėtingumas:
– Porcijos: 12 bandelių
– Paruošimo laikas: 30 minučių
– Gaminimo laikas: 1 valanda 30 minučių
– Sudėtingumas: Vidutinis

Pagrindiniai skonio akcentai ir kada ruošti:
Baozi bandelės yra sultingos ir aromatingos, su švelniu mėsos ir daržovių įdaru. Jos puikiai tinka kaip užkandis ar pagrindinis patiekalas bet kuriuo metų laiku.

Patiekimo idėjos ir papildomi priedai:
Patiekite su sojos padažu arba aštriu čili padažu. Galite pridėti šviežių agurkų ar morkų salotų.

Galimi patiekalo keitimo būdai:
Įdarą galite keisti pagal skonį, naudodami jautieną, avieną ar vegetarišką variantą su tofu ir grybais.

Laikymo sąlygos ir pakartotinis naudojimas:
Laikykite šaldytuve iki 3 dienų. Pašildykite garų puode arba mikrobangų krosnelėje.

Dažniausiai užduodami klausimai:

1. Ar galiu naudoti viso grūdo miltus?
Taip, tačiau tešla gali būti šiek tiek sunkesnė.

2. Ar galima bandeles užšaldyti?
Taip, užšaldykite prieš garinimą ir garinkite tiesiai iš šaldiklio.

3. Ką daryti, jei tešla nelimpa?
Įpilkite šiek tiek daugiau vandens arba aliejaus ir minkykite toliau.

Papildomi patarimai ir saugumas:
Naudokite švarias rankas ir įrankius, tvarkydami žalią mėsą. Užtikrinkite, kad bandelės būtų gerai uždarytos, kad įdaras neištekėtų garinant.