Ingredientai: 0,5kg maltos mėsos, 2 nedidelės bulvės, 1 kiaušinis, 1 šaukštas grietinės, 0,5 šaukšelio kmynų, 1 skiltelė česnako, pipirų, druskos, riebalų kepimui.
Gaminimas:
Mėsa geriausiai tinka kiauliena ir jautiena arba veršiena ir paukštiena (imama lygiomis dalimis). Į maltą mėsą sudėti smulkiai sutarkuotas bulves, kiaušinį, gerai išplaktą su grietine ir prieskoniais (pipirais, česnaku, kmynais), pasūdyti. Viską gerai išminkyti. Iš masės rankomis daryti nedidelius kotletus, juos suploti ir įkaitintuose riebaluose apkepinti abi puses.
Prie iškeptų kotletų paduodama bulvių, ryžių, įvairių kitų kruopų košių bei įvairių daržovių salotų.