Ingredientai: 400g sviesto, 2 stiklinės grietinės, 6 stiklinės miltų, 4 kiaušiniai, 1 pakelis vanilinio cukraus, 3 stiklinės bruknių (ar kitos) uogienės, 1 stiklinė cukraus.
Gaminimas:
Sviestą, grietinę, kiaušinių trynius, miltus, prieskonius sudėti ant lentelės ir kapoti peiliu, kol pasidaro vientisa tešla. Ją supjaustyti ir padėti šaltai 2 val. Po to kočioti 1 cm storio plokštainius, vieną įdėti į skardą, užtepti uogienės, kitą tokį pat plokštainį uždėti ant viršaus. Taip kartoti tol, kol sudėsite visą tešlą. Viršutinį sluoksnį aptepti uogiene ir apdėti stambia tarka sutarkuota tos pačios tešlos dribsniais. Prieš baigiant kepti , ant viršaus užpilti išplaktus su cukrumi baltymus.