*8 vafliai
REIKĖS:
2 stiklinių miltų
2 valg. šaukš. cukraus
1 valg. šaukš. kepimo miltelių
1 arbat. šaukš. Druskos
1,5 stiklinės miltų
120 g lydyto sviesto + sviesto nutepti vaflinę
2 didelių kaišinių
Paduoti su klevo sirupu/sviestu/ cukraus pudra/uogiene
GAMINIMO EIGA:
Įkaitinkite orkaitę iki 90 laipsnių, kad laikyti vaflius šilumoje. Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde suplakti kiaušinius, pieną ir išlydytą sviestą. Skystus ingredinetus supilkite į sausus ir išmaišykite.
Įjunkite vaflių keptuvę, įkaitinkite iki reikiamos temperatūros. Nutepkite viršutinę ir apatinę dalį sviestu. Įpilkite tešlą ir kepkite apie 6-8 min. Gautus vaflius sudėkite į lėkštę, apdekite folija ir laikykite orkaitėje, kol gaminate kitus.
Paduokite vaflius su norimais topingais.
*Pagamintus vaflius galima užšaldyti it laikyti iki 1 mėn. šildyklėje. Prieš paduodant, iškepkite juos orkaitėje įkaitintoje iki 150 laipsnių(jie bus paruošti, kai taps traškus) arba iškepkite juos tosteryje*
Klasikiniai belgiški vafliai taps idelia dienos pradžia ir pakels Jums nuotaiką savo skoniu.