*48 sausainiai
REIKĖS:
110 g kambario temperatūros sviesto
3/4 stiklinės cukraus
1/2 stiklinės rudo cukraus
1 arbat. šaukš. vanilės ekstrakto
1 stiklinės miltų
3/4 stiklinės kakavos miltelių
1/2 arbat. šaukš. sodos
1/4 arbat. šaukš. Druskos
1/4 stiklinės miltų
GAMINIMO EIGA:
Mikseriu arba virtuviniu kombainu išplakite sviestą, cukrų, rudą cukrų, vanilinį ekstraktą apie 2 min.
Atskirame inde sumaišykite miltus, kakavos miltelius, sodą ir druską.
Sausu ingredientus suberkite į sviesto masę. Išmaišykite. Įpilkite piną ir dar kartą viską išmaišykite.
Iš tešlos suformuokite dvi dešreles 4 cm storio. Susukite į plėvelę ir palikite šaldyklyje1 h.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ant kepimo skardos padėkite kepimo popierių.
Tešlą supjaustykite gabaliukais po 0,3 cm , kad gautųsi apskritimai. Sudėkite ant kepimo skardos sudėkite sausainius atstumu 4 cm vienas nuo kito. Kepkite 10 min, kol sausainiai taps tvirti.