Kolache Bandelės – Rytų Europos Skonių Atradimas

Kolache Bandelės – Rytų Europos Skonių Atradimas

Ingredientai:
1. 500 g kvietinių miltų
2. 250 ml šilto pieno
3. 100 g cukraus
4. 100 g sviesto (ištirpinto)
5. 2 kiaušiniai
6. 7 g sausų mielių
7. 1/2 šaukštelio druskos
8. 1 šaukštelis vanilinio cukraus
9. 200 g mėgstamo džemo arba uogienės (pvz., slyvų, abrikosų)
10. 1 kiaušinio trynys (aptepimui)

Gaminimo eiga:
1. Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, 1 šaukštą cukraus ir sausas mieles. Palikite 10 minučių, kol mielės suputos.
2. Kitame dideliame dubenyje sumaišykite miltus, likusį cukrų, druską ir vanilinį cukrų.
3. Į miltų mišinį įpilkite ištirpintą sviestą, kiaušinius ir mielių mišinį. Minkykite tešlą apie 10 minučių, kol ji taps elastinga ir nelips prie rankų.
4. Uždenkite tešlą švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1-1,5 valandos, kol ji padvigubės.
5. Pakilusią tešlą padalinkite į 12 vienodų dalių. Kiekvieną dalį suformuokite į rutulį ir šiek tiek suplokite.
6. Kiekvieno rutulio centre padarykite nedidelę duobutę ir įdėkite šaukštelį džemo arba uogienės.
7. Bandeles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarp jų tarpus. Uždenkite ir palikite dar 30 minučių pakilti.
8. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Bandeles aptepkite kiaušinio tryniu.
9. Kepkite apie 20-25 minutes, kol bandelės taps auksinės spalvos.

Porcijos, laikas, sudėtingumas:
Išeina 12 bandelių. Paruošimas užtruks apie 2 valandas (įskaitant tešlos kildinimą). Sudėtingumo lygis: vidutinis.

Pagrindiniai skonio akcentai ir kada ruošti:
Kolache bandelės yra saldžios, minkštos ir kvapnios, puikiai tinka pusryčiams ar desertui. Jas galima ruošti bet kuriuo metų laiku, ypač šventėms ar šeimos susibūrimams.

Patiekimo idėjos ir papildomi priedai:
Patiekite su puodeliu arbatos ar kavos. Galite papuošti cukraus pudra arba migdolų drožlėmis.

Galimi patiekalo keitimo būdai:
Galite naudoti įvairius įdarus, pvz., varškę, šokoladą ar riešutų sviestą. Norint sveikesnės versijos, naudokite viso grūdo miltus ir mažiau cukraus.

Laikymo sąlygos ir pakartotinis naudojimas:
Laikykite sandariame inde kambario temperatūroje iki 3 dienų. Norint pašildyti, trumpai pašildykite orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.

Dažniausiai užduodami klausimai:
1. Ar galiu naudoti šviežias mieles? Taip, naudokite apie 20 g šviežių mielių.
2. Ar galima tešlą paruošti iš anksto? Taip, galite paruošti tešlą iš vakaro ir laikyti šaldytuve.
3. Ar galima naudoti kitokį pieną? Taip, galite naudoti augalinį pieną, pvz., migdolų ar sojų.

Papildomi patarimai ir saugumas:
Įsitikinkite, kad pienas nėra per karštas, kad nesugadintų mielių. Naudodami peilius ar karštus paviršius, būkite atsargūs, kad išvengtumėte sužalojimų.