koldūnas iš „Clootie”

Ingredientai:
450 g paprastų miltų
225 g serbentų
225 g razinų
115 g suet (gyvūninių riebalų forma)
1 stiklinė cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
5 šaukšteliai sumaišytų prieskonių
1 1/2 šaukšteliai imbiero
1 1/2 šaukšteliai cinamono
1 kiaušinis
1 obuolys
450 ml pieno

Gaminimas:
1.
Kaip pudingo audinį reikia vieno didelio kvadrato medvilninio arba lininio audinio.
2. Sumaišykite visus ingredientus su tiek pieno, kad susidarytų „ne per šlapias mišinys”
3. Lininį audinį įmeskite į verdantį vandenį, žnyplėmis pašalinkite ir išgręžkite drėgmės perteklių.
4. Pabarstykite audinį miltais.
5. Sudėkite koldūnų mišinį į audinio centrą ir tvirtai suriškite špagatu.
6. Nepalikite per daug vietos audinyje, nes koldūnas suskils.
7. Įdėkite kukulius į didelį puodą su verdančiu vandeniu ir troškinkite 3 valandas.
8. Įsitikinkite, kad vandens lygis yra įpiltas daugiau karšto vandens iki pusės pusės.
9. Koldūną reikia užpilti vandeniu.
10. Puodo dugne yra gera idėja naudoti karščiui atsparią lėkštę, kad koldūnai nenuliptų nuo puodo pagrindo.
11. Paruošę, sudėkite kukulius ant medinės duonos lentos ir atsargiai nuimkite audinį.
12. Uždėkite lėkštę ant viršaus ir apverskite.
13. Pašaukite į šiltą orkaitę 10 minučių.
14. Išverskite kukulius ant švarios lėkštės ir pašaukite į orkaitę dar 10 minučių.
15. Pastaba: dvigubam kiekiui reikia virti keturias valandas.

Skanaus!

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...