Koldūnas iš „Clootie”

Ingredientai:
450 g paprastų miltų
225 g serbentų
225 g razinų
115 g suet (gyvūninių riebalų forma)
1 stiklinė cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
5 šaukšteliai sumaišytų prieskonių
1 1/2 šaukšteliai imbiero
1 1/2 šaukšteliai cinamono
1 kiaušinis
1 obuolys
450 ml pieno

Gaminimas:
1.
Kaip pudingo audinį reikia vieno didelio kvadrato medvilninio arba lininio audinio.
2. Sumaišykite visus ingredientus su tiek pieno, kad susidarytų „ne per šlapias mišinys”
3. Lininį audinį įmeskite į verdantį vandenį, žnyplėmis pašalinkite ir išgręžkite drėgmės perteklių.
4. Pabarstykite audinį miltais.
5. Sudėkite koldūnų mišinį į audinio centrą ir tvirtai suriškite špagatu.
6. Nepalikite per daug vietos audinyje, nes koldūnas suskils.
7. Įdėkite kukulius į didelį puodą su verdančiu vandeniu ir troškinkite 3 valandas.
8. Įsitikinkite, kad vandens lygis yra įpiltas daugiau karšto vandens iki pusės pusės.
9. Koldūną reikia užpilti vandeniu.
10. Puodo dugne yra gera idėja naudoti karščiui atsparią lėkštę, kad koldūnai nenuliptų nuo puodo pagrindo.
11. Paruošę, sudėkite kukulius ant medinės duonos lentos ir atsargiai nuimkite audinį.
12. Uždėkite lėkštę ant viršaus ir apverskite.
13. Pašaukite į šiltą orkaitę 10 minučių.
14. Išverskite kukulius ant švarios lėkštės ir pašaukite į orkaitę dar 10 minučių.
15. Pastaba: dvigubam kiekiui reikia virti keturias valandas.

Skanaus!

Makaronai su keptais česnakais ir vyšniniais pomidorais
Cezario salotos su vištiena

Cezario salotos su vištiena

**Cezario salotos su vištiena** Šios Cezario salotos su vištiena yra klasikinis ir skanus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Traškios romėniškos salotos, sultinga vištiena, skanūs krutonai ir ypatingas Cezario padažas sukuria nepakartojamą...

Vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais

Vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais

**Vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais** Šie vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais yra puikus pasirinkimas mažiesiems smaližiams. Jie pagaminti iš paprastų ingredientų, tačiau yra ypatingi dėl savo minkštumo ir šokolado gabaliukų, kurie tirpsta burnoje....

Cepelinai

Cepelinai

REIKĖS: 12 vidutinių žalių bulvių 3 virtų bulvių trupučio druskos 500 gramų faršo 1 svogūno šiek tiek pipirų grietinės padažui spirgučių ir svogūnų padažui GAMINIMO EIGA: 1. Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. 2. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės...

Čeburėkai

Čeburėkai

REIKĖS: 500 gramų miltų 1 stiklinės su puse vandens 3 šaukštų aliejaus trupučio druskos 450 gramų norimos mėsos faršo 1 svogūno 1 kiaušinio 3 skiltelių česnako pipirų,mėsos prieskonių GAMINIMO EIGA: 1. Tešla: į šiltą vandenį įpilkite aliejų ir druską. Į miltus po...

Trinta pievagrybių sriuba

Trinta pievagrybių sriuba

Ingredientai 400 gramų pievagrybių 2 morkos 4 vidutinės bulvės 1 mažas raudonas svogūnas 4 česnako skiltelės druskos,pipirų ir kitų norimų prieskonių pagal skonį grietinėlės GAMINIMO EIGA: Bulves sudedame į sūdytą vandenį ir užkaičiame puodą. Įkaitiname keptuvę su...

Burokėlių salotos su feta

Burokėlių salotos su feta

Ingredientai 100 gramų burokėlių 1 šaukštas alyvuogių aliejaus 1 šaukštas balzaminio acto 1 šaukštelis garstyčių 1 skiltelė česnako 50 gramų špinatų arba kitų mėgstamų salotų 50 gramų fetos sūrio 1 raudonas svogūnas GAMINIMO EIGA: Burokėlius, špinatus ir svogūną...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Ingredientai 200 gramų miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių stiklinė avižinių dribsnių 100 gramų cukraus 150 gramų sviesto 1 kiaušinis 1 šaukštelis vanilinio cukraus žiupsnelis druskos GAMINIMO EIGA: 1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje. Iki purios masės...

Šokoladinis obuolių pyragas

Šokoladinis obuolių pyragas

Ingredientai 5 vidutinio dydžio obuoliai 150 gramų sviesto 100 gramų juodojo šokolado 2 šaukštai kakavos 4 kiaušiniai 6 šaukštai cukraus 2 stiklinės miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių žiupsnelis vanilinio cukraus GAMINIMO EIGA: 1. Ant viryklės dėkite puodą, pripildytą...