Ingredientai:
450 g paprastų miltų
225 g serbentų
225 g razinų
115 g suet (gyvūninių riebalų forma)
1 stiklinė cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
5 šaukšteliai sumaišytų prieskonių
1 1/2 šaukšteliai imbiero
1 1/2 šaukšteliai cinamono
1 kiaušinis
1 obuolys
450 ml pieno
Gaminimas:
1. Kaip pudingo audinį reikia vieno didelio kvadrato medvilninio arba lininio audinio.
2. Sumaišykite visus ingredientus su tiek pieno, kad susidarytų „ne per šlapias mišinys”
3. Lininį audinį įmeskite į verdantį vandenį, žnyplėmis pašalinkite ir išgręžkite drėgmės perteklių.
4. Pabarstykite audinį miltais.
5. Sudėkite koldūnų mišinį į audinio centrą ir tvirtai suriškite špagatu.
6. Nepalikite per daug vietos audinyje, nes koldūnas suskils.
7. Įdėkite kukulius į didelį puodą su verdančiu vandeniu ir troškinkite 3 valandas.
8. Įsitikinkite, kad vandens lygis yra įpiltas daugiau karšto vandens iki pusės pusės.
9. Koldūną reikia užpilti vandeniu.
10. Puodo dugne yra gera idėja naudoti karščiui atsparią lėkštę, kad koldūnai nenuliptų nuo puodo pagrindo.
11. Paruošę, sudėkite kukulius ant medinės duonos lentos ir atsargiai nuimkite audinį.
12. Uždėkite lėkštę ant viršaus ir apverskite.
13. Pašaukite į šiltą orkaitę 10 minučių.
14. Išverskite kukulius ant švarios lėkštės ir pašaukite į orkaitę dar 10 minučių.
15. Pastaba: dvigubam kiekiui reikia virti keturias valandas.
Skanaus!