REIKĖS:
alyvuogių aliejaus nutepti skardą
200 g sausainių be skonio
80 g sviesto
250 g šokoladinių kiaušinių
400 g kreminio sūrio
150 g cukrinės pudros
1 arbat. šaukšt. vanilės
400 g grietinėlės 36%
GAMINIMO EIGA:
Nutepkite aliejumi torto kepimo formą 20 cm. Nuklokite dugną kepimo popieriumi.
Sudėkite sausainius į maišelį ir sutrupinkite. Išlydykite sviestą. Suberkite sausainius į dubenį, užpilkite sviestu. Viską gerai išmaišykite. Prispauskite sausainio masę šaukštu prie dugno ir atšaldykite šaldytuve 30 min.
170 g šokoladinių kiaušiniu supjaustykite. Suplakite mikseriu kreminį sūri, cukrine pudrą ir vanilę, kad gautųsi vientisa masė.
Atskirame inde mikseriu suplakite grietinėlę.
Perdėkite supjaustytus kiaušinius ir grietinėlę į kremą ir gerai viską išmaišykite.
Sudėkite kreminę masę ant sausainių, šaukštu išlyginkite viršų ir pastatykite į šaldytuvą nakčiai.
Kitą dieną atsargiai išimkite tortą iš formos. Iš viršaus padėkite likusius kiaušinius.