*gaunasi 1,8 kg
REIKĖS:
450 g lęšių
5 cm šviežios imbiero šaknies, smulkiai supjaustytos
1 arbat. šaukš. čiberžolių
150 g maži špinatai
1/2 citrinos sulčių
3 valg. šaukš. sviesto( jeigu jus nevalgote pieno prod. naudokite veganišką sviestą)
0,5 arbat. šaukš. ziros sėklų
0,5 arbat. šaukš. Rudųjų garstyčių sėklų
1 vidutinio pomidoro, smulkiai supjaustyto
3 česnako dantukų
GAMINIMO EIGA:
Dideliame puode sumaišykite lęšius, pomidoro gabaliukus, 2 smulkintus česnakus, smulkintą imbiero šaknį, čiberžoles ir 6 stiklines vandens.
Virkite apie 15-20 min, kol lęšiai taps minkšti, o mišinis bus panašus į skystą košę. Į puodą sudėkite špinatus. Įpilkite citrinų sultis ir paberkite druska. Išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.
Nedidelėje keptuvėje išlydykite sviestą ir apkepkite likusi česnaką, ziros sėklas ir garstyčių sėklas. Maišykite, kol česnakas taps auksinės spalvos (apie 3 min).
Sudėkite lęšius į lėkštes ir nupurkšite česnako sviestu.