Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Ingredientai:
– 4 vidutinio dydžio obuoliai
– 200 g sviesto
– 200 g cukraus
– 4 kiaušiniai
– 200 g miltų
– 1 pakelis kepimo miltelių
– 1 šaukštelis vanilinio cukraus
– Šiek tiek cinamono
– Šiek tiek druskos

Paruošimo instrukcijos:

1. Iš pradžių išsiruoškite visus reikalingus ingredientus. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

3. Dideliame inde išmaišykite sviestą su cukrumi, kol gausis vientisa masė. Po to vieną po kito įmuškite kiaušinius, kiekvieną gerai įmaišydami.

4. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinio cukraus, cinamono ir šiek tiek druskos. Šią sausų ingredientų mišinį palaipsniui suberkite į sviesto, cukraus ir kiaušinių masę, viską gerai išmaišydami.

5. Paruoštą tešlą suberkite į iš anksto pateptą ir miltais apibarstytą kepimo formą. Ant tešlos išdėliokite obuolių skiltelės.

6. Kepkite orkaitėje apie 40-45 minutes, kol pyragas gražiai apskrus.

7. Iškepus pyragą, palikite jį atvėsti, o prieš patiekiant galite jį apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!