Padažai: kas prie ko dera?

Padažas naudojamas maisto pagardinimui, produkto maistingumui didinti. Jo kvapas, spalva kelia apetitą, produktas tampa sultingesnis, valgančiojo organizmas lengviau tokį maistą virškina. Jis gali būti užpilamas ant patiekalo ar tiekiamas atskirai. Tie patys patiekalai, tik su kitokiais padažais gali būti įvairaus skonio. Padažas turi tikti patiekalui spalva, skoniu ir maistingumu. Pavyzdžiui, raudonieji padažai tiekiami prie keptos ar troškintos mėsos, o baltieji – prie virtos ir troškintos. Mažai kaloringiems patiekalams (pvz., virtoms daržovėms) geriau tinka riebūs padažai – sviesto, kiaušinių ir pan. Padažai gali būti karšti ir šalti. Šaltieji skirstomi į: majonezus, grietinės ir sviesto mišinius, marinatus, užpilus su aliejumi, drebučiais. Karštųjų padažų pagrindą sudaro skystis – sultinys (grybų, žuvies, mėsos, daržovių), pienas, grietinė, riebalai (sviestas, aliejus), kartais – atskiestas actas. Padažui sutirštinti vartojami pakepinti miltai, skoniui pagerinti –druska, cukrus, citrinos sultys, actas, grybai, krienai, prieskoninės daržovės. Pagrindiniais mėsos padažais laikomi raudonasis ir baltasis padažai. Iš jų gaminama daug kitų padažų, pridėjus atitinkamų priedų. Žuvies padažai gaminami iš žuvies sultinio ir truputį pakepintų miltų su įvairiais priedais. Tinka žuvies patiekalams pagardinti. Pieno ir grietinės padažai balti, švelnaus skonio, organizmo lengvai pasisavinami. Grybų padažai sunkiau virškinami, todėl netinka žmonėms, sergantiems žarnyno, skrandžio ligomis.

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...