Pyragas su persikais

REIKĖS:

2 persikų

180 g + 2 valg. šaukš. cukraus

80 g sviesto

1 kiaušinis

125 g jogurto

2 arbat. šaukš. vanilės ekstrakto

160 g miltų

80 g migdolų miltų

1/2 arbat. šaukš. sodos

1 arbat. šaukš. kepimo miltelių

GAMINIMO EIGA:

Vaisius supjaustome kubikėliais ir sudedam į indą ir paberiam cukrumi(2 valg. šaukš.). Kitame dubenyje sumaišykite cukrų (180 gr.) Ir sviestą kambario temperatūros (80-90 gr.). Gerai suplakite mikseriu maksimaliu greičiu, taip masė taps baltesnė ir puresnė. Į indą su sviestu įplakite kiaušinį, įpilkite natūralų jogurtą, vanilės ekstraktą, miltų (160 gr.) Ir migdolų miltų (80 gr.). Jei nėra migdolų, pakeiskite jį 50 gr. paprastų miltų. Tai turės įtakos skoniui, bet ką daryti,  kepimo miltelių (1 šaukštelis) ir sodos (1/2 šaukštelio). Plakite dvi minutes. Kepimo formą(20 cm) nutepkite aliejumi ir trupti paberkite miltais. Tešlą sudėkite į formą, ant virus sudėkite persikų gabaliukus(truputi juos įspauskite). Kepkite 10 minučių įkaitintoje orkaitėje iki 175 laipsnių, po to sumažinkite temperatūrą iki 160 ir kepkite dar 30-45 min.