Pyragas su vyšniomis ir riešutais

REIKĖS:

125 g miltų

2 kiaušinių

1 arbat. šaukš. kepimo miltelių

180-200 g cukraus (arba pagai skonį)

10 g vanilinio cukraus

100 g graikinių riešutų

400 g vyšnių be kauliukų (galima naudoti šaldytą vyšnią)

1 valg. šaukš. cukraus pudros (papuošti pyragą)

1 žiupsnelis druskos

GAMINIMO EIGA:

Kiaušinius išplakite su cukrumi, vanilinių cukrumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įberkite į kiaušinių mase. Viska išmaišome šaukštu, kad gautusi vientisa masė. Graikinius riešutus susmulkinkite. Į tešlą įberkite riešutus ir vyšnią, viską permaišykite, kad vyšnia ir riešutai gerai pasiskirstytu tešloje. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Pyragą kepkite  iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitę ir kepkite apie 25-30 minučių. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo jūsų orkaitės ir pyrago storio. Ar pyragas iškepė, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į storiausią pyrago dalį – ištrauktas pagaliukas turėtų būti sausas ir neapsivėlęs trupiniais. Iškepusiam pyragui būtinai leiskite visiškai atvėsti iki kambario temperatūros. Papilkite pyragą cukraus pudra ir supjaustykite lygiais gabaliukais.

Pyragas su vyšniomis ir riešutais
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...