REIKĖS:
125 g miltų
2 kiaušinių
1 arbat. šaukš. kepimo miltelių
180-200 g cukraus (arba pagai skonį)
10 g vanilinio cukraus
100 g graikinių riešutų
400 g vyšnių be kauliukų (galima naudoti šaldytą vyšnią)
1 valg. šaukš. cukraus pudros (papuošti pyragą)
1 žiupsnelis druskos
GAMINIMO EIGA:
Kiaušinius išplakite su cukrumi, vanilinių cukrumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įberkite į kiaušinių mase. Viska išmaišome šaukštu, kad gautusi vientisa masė. Graikinius riešutus susmulkinkite. Į tešlą įberkite riešutus ir vyšnią, viską permaišykite, kad vyšnia ir riešutai gerai pasiskirstytu tešloje. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitę ir kepkite apie 25-30 minučių. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo jūsų orkaitės ir pyrago storio. Ar pyragas iškepė, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į storiausią pyrago dalį – ištrauktas pagaliukas turėtų būti sausas ir neapsivėlęs trupiniais. Iškepusiam pyragui būtinai leiskite visiškai atvėsti iki kambario temperatūros. Papilkite pyragą cukraus pudra ir supjaustykite lygiais gabaliukais.