Sausainiai su parmezanu ir avietėm prie kavos

REIKĖS:

1 stiklinės miltų + papildomai paberti 

1 stiklinės pilno grūdo miltų

4 arbat. šaukš. kepimo miltelių 

1/4 arbat. šaukš. druskos

1/4 arbat. šaukš. pipiro

30 g tarkuoto parmezano

4 valg. šaukš. Salto sviesto

1 stiklinės aviečių

1 stiklinės miltų

GAMINIMO EIGA:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skarda nuklokite kepimo popieriumi. 

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, pipirą ir parmezaną ir viską gerai sumaišykite. 

Sviesta sutarkuokite į dubenį ir gerai permaišykite rankom. Sudėkite į dubenį avietes. Palaipsniui įpilkite pieną.

Turi gautis minkšta, elastiška tešla. 

Pabarkite ant paviršiaus miltų. Iškočiokite tešlą, kad ji būtų 1-2 cm. Peiliu arba stiklainiu padarykite apskritimus. Sud4kite ant kepimo skardos ir kepkite 12-15 min.