Be galo skanūs ledai!
Ingredientai
Bananai (gerai prinokę) – 3 vnt.
Kakava – 2 šaukštai
Žingsniai
Bananus supjaustome riekutėmis ir padedame į šaldiklį, kad sušaltų (rekomenduoju dėti iš vakaro, bet užtenka ir apie 3-4 valandų).
Sušalusius bananus dedam į elektrinį trintuvą arba virtuvės kombaino indą, ten pat dedame kakavą ir viską trinam iki vientisos masės.
Valgyti galima iškart, o jeigu norisi jų kietesnių, palaikykite truputį šaldiklyje.
Naudingos žinios apie ingredientus
Bananai: Prinokę bananai suteikia natūralaus saldumo, todėl šie ledai nereikalauja pridėtinio cukraus. Bananai taip pat yra puikus kalio šaltinis, kuris padeda palaikyti sveiką širdies veiklą.
Kakava: Kakava yra turtinga antioksidantų, kurie kovoja su laisvaisiais radikalais ir prisideda prie bendros sveikatos. Ji taip pat suteikia intensyvų šokolado skonį, be pridėtinio cukraus ar riebalų.
Nauda sveikatai
Šie ledai yra sveikesnė alternatyva tradiciniams ledams, nes jie pagaminti tik iš natūralių ingredientų. Be pridėtinio cukraus ir riebalų, šis desertas tinka tiems, kurie siekia sveikesnio gyvenimo būdo, be to, jis yra veganų ir be glitimo.
Pritaikymo variantai
Galite eksperimentuoti su papildomais ingredientais, pavyzdžiui, pridėti riešutų sviesto ar smulkintų riešutų, kad suteiktumėte ledams daugiau skonio ir tekstūros. Taip pat galite naudoti kitokias skonines medžiagas, pavyzdžiui, vanilės ekstraktą arba cinamoną, kad sukurtumėte naujas skonių variacijas.
Patarimas dėl vartojimo
Šiuos ledus galite patiekti su šviežiomis uogomis arba šokolado drožlėmis, kad pridėtumėte papildomo skonio ir kontrasto tekstūroje. Taip pat galite juos naudoti kaip sveikesnę desertų bazę, pvz., patiekti su granola arba kokosų drožlėmis.