Soti česnakinė bulvių sriuba

Ingredientai:

8 bulvės supjaustytos kubeliais

1 morka

2 česnakai

200g birios itališkos dešros

1 svogūnas

1/4 stiklainė sviesto arba margarino

1/4 stiklinė miltų

8 stiklinės pieno

2 šaukšteliiai petražolių

1 1/2 šaukštelio druskos

1 vištienos Buljono sultinio

1/2 šaukštelio druskos

1/4 šaukštelis pipirų

Gaminimas:

1. Įdėkite bulves, morkas ir česnaką į olandišką orkaitę ir uždenkite vandeniu.

2. Užvirinkite.

3. Sumažinkite šilumą, uždenkite ir troškinkite 15-20 minučių arba kol suminkštės, tuomet nusausinkite.

4, Į dubenį sudėkite 3 puodelius bulvių mišinio ir sutrinkite.

5. Bulvių košę ir likusį bulvių mišinį atidėkite į šalį.

6. Keptuvėje ant vidutinės ugnies kepkite dešrą ir svogūną, kol mėsa nebebus rausva. Nusausinkite ir atidėkite.

7. Sriubos virduryje ištirpinkite sviestą.

8. Įmaišykite miltus iki vientisos masės, pamažu maišydami pilkite pieną.

9. Užvirinkite; virkite ir maišykite 2 minutes arba kol sriuba sutirštės.

10. Įdėkite petražoles, druską, sultinį, pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaisyti.

11. Įpilkite bulvių košės mišinio, virkite ir maišykite, kol įkais.

12. Sudėkite rezervuotus bulvių ir dešrų mišinius.

Skanaus!