*4 porcijos
REIKĖS:
500 g bulvinių virtinių
450 g saldžių itališkų dešrelių
1 arbat. šaukš. raudonėlių
1/4 arbat. šaukš. aštrios raudonos paprikos
2 česnako dantukų
1 saldžios žalios paprikos
1 saldžios geltonos paprikos
1 saldžios raudonos paprikos
1 rausvojo svogūno
2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus
2 skardinių konservuotų pomidorų
60 g parmezano
60 g šviežių petražolių
GAMINIMO EIGA:
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
Nuo dešrelių nuimkite plievelę ir supjaustykite dešreles. Sudėkite ant kepimo skardos. Saldžią papriką smulkiai plonais supjaustykite ir sudėkite ant skardos. Papilkite 1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus, paberkite raudonėliu, raudona aštria paprika, smulkintu česnaku, druskos, pipiro. Viska permaišykite rankom. Pavirš sudėkite pomidorus. Kepkite orkaitėje 18-20 min.
Sutarkuokite parmezaną ir sumaišykite su bulvinių virtiniais, 1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus ir 0.5 arbat. šaukš. druskos.
Orkaitėje įjunkite grilio režimą. Bulvinius virtinius su parmezanu sudėkite pavirš dešrelių ir daržovių ir kepkite 3-5 min.
Paduokite su šviežiom smulkintomis petražolėm.