*6-8 porcijos
REIKĖS:
2 skardinių konservuotų pomidorų
1,4 l pomidorų sulčių
1 svogūno
80 g sviesto
3-6 valg. šaukš. cukraus
2 kubikėlių vištienos sultinio
300 ml riebios grietinėlės
30 G šviežio baziliko
30 g šviežių petražolių
GAMINIMO EIGA:
Svogūną supjaustykite kubikėlias. Puode išlydkyte sviestą ir ant jo apkepkite svogūnus. Kai svogūnai taps skaidrus. Sudėkite tenai supjaustytus pomidorus. Išmaišykite. Įpilkite pomidorų sulčių. Paberkite cukraus (iškarto 3 šaukštus, paskui žiūrėkite pagal skonį). Paskui įmeskite vištienos sultinio kubikėlius. Pagardinkite pipiru pagal skonį. Išmaišykite, tada pakaitinkite beveik iki užvirimo. Nuimkite nuo ugnies. Įpilkite grietinėlės. Išmaišykite. Supjaustykite smulkiai petražoles ir baziliko lapelius. Sudėkite į puodą ir išmaišykite.
Paduokite sriubą kol karta.