*6-8 porcijos
REIKĖS:
1 kg lašišos
žiupsnelio kajeno paprikos
1/2 stiklinės graikinių riešutų
1 valg. šaukš. šviežių citrinų sulčių
1 arbat. šaukš. medaus
40 g saldaus apkepto pipiro
1 valg. šaukš. riešutų aliejaus
2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus
1/4 stiklinės šviežių smulkiai pjaustytų petražolių
druskos ir pipiro pagal skonį
2 valg. šaukš. šviežių svogūnų lapų
1 arbat. šaukš. tarkuotos citrinos žievelės
GAMINIMO EIGA:
Padažo gaminimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ant kepimo skardos sudėkite kraikinius riešutus ir kepkite orkaitėje 7-10 min. Atšaldykite ir smulkiai sutrupinkite. Sudėkite į indelį riešutus, kajeno paprika, citrinų sultis, medų, apkeptą pipirą, riešutų aliejų, 1 valg. šaukš. alyvuogių aliejų, 2 valg. šaukš. smulkintų petražolių, 0,5 artat. šaukš. druskos, pipiro pagal skonį ir viską gerai išmaišyti. Pastatyti į šaldytuvą.
Lašišos gaminimas:
Orkaitės temperatūra padidinkite iki 220 laipsnių. Inde sumaišyti likusi alyvuogių aliejų, petražoles, žalią svogūną, citrinos žievę, druskos ir pipiro pagal skonį. Į lašišos gabaliukus įtrinti gautą masę. Padėti ant kepimo skardos ir kepti 15-20 min.
Prieš paduodant, duoti pastovėti lašišai 5 min ir paduoti su paruoštu padažu.