Užkepta lašiša su riešutų padažu

*6-8 porcijos

REIKĖS:

1 kg lašišos

žiupsnelio kajeno paprikos

1/2 stiklinės graikinių riešutų

1 valg. šaukš. šviežių citrinų sulčių 

1 arbat. šaukš. medaus

40 g saldaus apkepto pipiro

1 valg. šaukš. riešutų aliejaus

2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

1/4 stiklinės šviežių smulkiai pjaustytų petražolių

druskos ir pipiro pagal skonį

2 valg. šaukš. šviežių svogūnų lapų

1 arbat. šaukš. tarkuotos citrinos žievelės

GAMINIMO EIGA:

Padažo gaminimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ant kepimo skardos sudėkite kraikinius riešutus ir kepkite orkaitėje 7-10 min. Atšaldykite ir smulkiai sutrupinkite. Sudėkite į indelį riešutus, kajeno paprika, citrinų sultis, medų, apkeptą pipirą, riešutų aliejų, 1 valg. šaukš. alyvuogių aliejų, 2 valg. šaukš. smulkintų petražolių, 0,5 artat. šaukš. druskos, pipiro pagal skonį ir viską gerai išmaišyti. Pastatyti į šaldytuvą. 

Lašišos gaminimas:

Orkaitės temperatūra padidinkite iki 220 laipsnių. Inde sumaišyti likusi alyvuogių aliejų, petražoles, žalią svogūną, citrinos žievę, druskos ir pipiro pagal skonį. Į lašišos gabaliukus įtrinti gautą masę. Padėti ant kepimo skardos ir kepti 15-20 min. 

Prieš paduodant, duoti pastovėti lašišai 5 min ir paduoti su paruoštu padažu. 

Užkepta lašiša su riešutų padažu
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...