Virta jautiena su krienų padažu, kuriai pagaminti reikės:
500 – 600g jautienos,
1 nedidelė morka,
1 petražolės šaknis,
1 vidutinis svogūnas,
druskos,
pipirų.
Padažui:
1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų, 1,5 stiklinės mėsos sultinio, 2 – 3 šaukštai grietinės, 1 – 2 šaukštai tarkuotų krienų.
Gaminimas:
mėsą (šoninę, mentę ar krūtininę) įdėti į karštą vandenį, greit užvirinti, nugraibius putas, sudėti druską, petražolės šaknį ir toliau virti ant mažos ugnies. Išvirusią mėsą išimti iš sultinio, supjaustyti skersai raumenų griežinėliais. Patiekti su virtomis daržovėmis, aštraus skonio salotomis.
Iš sultinio pagaminti padažą: ištirpinti sviestą, pakepinti jame miltus, kol pagels, pamažu įpilti truputį sultinio ir pavirinti 5 – 8 minutes. Paskui įdėti grietinės, šiek tiek dar pavirinti, pagardinti tarkuotais krienais, druska ir cukrumi. Iš likusio sultinio galima pagaminti sriubą arba kitokį padažą. Šiam patiekalui tinka tiek šviežia, tiek prieš kelias dienas pasūdyta mėsa.