Vištiena kepta moliūge

Vištiena, kepta moliūge

Ingredientai:

4 – 5kg moliūgo,

10 vištos kumpelių,

200g džiovintų slyvų,

200g džiovintų abrikosų,

2 rūgščių obuolių,

100g sviesto,

2 šaukštų jūros druskos moliūgo vidui ištrinti,

2 šaukštų medaus,

1 šaukštelio džiovintų čiobrelių,

1 šaukštelio maltų aitriųjų paprikų miltelių,

1 šaukštelio saldžiųjų parikų miltelių,

druskos.

Gaminimas: nupjaukite moliūgo viršų, išimkite vidų, palikite šiek tiek minkštimo ant sienelių. Sieneles ištrinkite druska, medumi ir puse kiekio sviesto. Vištieną įtrinkite paprikomis, čiobreliais ir apkepkite svieste ant lengvos ugnies. Džiovintus vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, palaikykite 5 min., sumaišykite su vištiena ir dar patroškinkite. Orkaitę įkaitinkite iki 190° C. Vištieną su vaisiais sukrėskite į moliūgą, pridėkite obuolių, supjaustytų ketvirčiais, uždenkite moliūgo dangčiu. Į skardą aukštais kraštais įpilkite vandens. Kepkite apie 3 val. Vištieną patiekite kartu su moliūgo gabaliukais.