Vyšnių uogienė su lazdynų riešutais

Ingredientai: 1kg vyšnių, 700g cukraus, 300g lazdynų riešutų.

Gaminimas:

Lazdynų riešutus pakepinkite orkaitėje 170°C temperatūroje maždaug 10 min. Nuvalykite rudą riešutų luobelę, tiesiog patrynę juos tarp delnų. Išimkite vyšnių kauliukus, vietoj kauliukų į kiekvieną vyšnią įdėkite visą arba pusę riešuto. Cukrų užpilkite stikline vandens ir virkite sirupą, jį truputį atvėsinkite ir suberkite vyšnias.

Užvirinkite ir nustatę mažą kaitrą virkite 5 min., nugraibydami atsiradusias putas. Palikite, kol atauš – 2 – 3 val. Vėl užvirinkite ir nustatę mažą kaitrą virkite 5 min. Palikite 2 – 3 val. ir vėl pavirkite.

Vyšnių uogienė su lazdynų riešutais
Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...