Ingredientai: 1kg vyšnių, 700g cukraus, 300g lazdynų riešutų.
Gaminimas:
Lazdynų riešutus pakepinkite orkaitėje 170°C temperatūroje maždaug 10 min. Nuvalykite rudą riešutų luobelę, tiesiog patrynę juos tarp delnų. Išimkite vyšnių kauliukus, vietoj kauliukų į kiekvieną vyšnią įdėkite visą arba pusę riešuto. Cukrų užpilkite stikline vandens ir virkite sirupą, jį truputį atvėsinkite ir suberkite vyšnias.
Užvirinkite ir nustatę mažą kaitrą virkite 5 min., nugraibydami atsiradusias putas. Palikite, kol atauš – 2 – 3 val. Vėl užvirinkite ir nustatę mažą kaitrą virkite 5 min. Palikite 2 – 3 val. ir vėl pavirkite.