Troškinta marinuota jautiena

Troškinta marinuota jautiena, kuriai pagaminti reikės:

1 kg jautienos minkštimo, riebalų arba aliejaus kepimui, 1 šaukštas miltų.

Marinatui:

5 sugrūstos kadagio uogos,

1 lauro lapelis,

2 sugrūsti gvazdikėliai,

2 šaukštai supjaustytų salierų ir petražolių,

4 – 5 pipirai,

1/2 šaukšto druskos,

1l vandens,

1 šaukštas 30% acto,

1/2 stiklinės sauso vyno arba 1/2 citrinos.

Gaminimas:

nuo mėsos nugramdyti plėves. Vandenyje pavirinti prieskonius, įpilti acto, vyno, įdėti citrinos gabalėlių ir ataušinti. Mėsą sudėti į pagamintą marinatą ir dažnai vartant laikyti šaldytuve 1 – 4 dienas (priklausomai nuo gabalo dydžio ir gyvulio amžiaus). Paskui išimti iš marinato, nusausinti, kad gabalas būtų lygesnis surišti virvele ir kepti įkaitintuose riebaluose, kol apsitrauks rausva plutele. Tada pasūdyti, įpilti šiek tiek marinato ir uždengus dangčiu troškinti. Jeigu svyla, retkarčiais įpilti vandens.

Troškintą mėsą supjaustyti griežinėliais. Į padažą, kuriame buvo troškinta mėsa, įpilti vandenyje išplaktus miltus, pavirinti 5 minutes ir perkošti. Padažą galima pagardinti grietinėle.

Patiekti su keptomis arba apkepintomis bulvėmis, griežčiais, morkomis, salotų lapelių salotomis.

Troškinta marinuota jautiena
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...