Kepti morkų blynai su jogurto padažu

**Kepti morkų blynai su jogurto padažu**

Šie traškūs ir skanūs morkų blynai yra puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į savo mitybą. Jie puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Jogurto padažas suteikia gaivumo ir puikiai papildo blynų skonį.

**Ingredientai:**

– 3 didelės morkos, tarkuotos
– 2 kiaušiniai
– 1/2 puodelio miltų
– 1/4 puodelio pieno
– 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
– 1/4 arbatinio šaukštelio pipirų
– 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
– 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (kepimui)
– 1 puodelis natūralaus jogurto
– 1 skiltelė česnako, smulkiai tarkuota
– 1 šaukštas citrinos sulčių
– Šviežios petražolės (papuošimui)

**Paruošimo instrukcijos:**

1. Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kiaušinius, miltus, pieną, druską, pipirus ir kepimo miltelius, kol gausite vienalytę masę.
2. Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies.
3. Šaukštu dėkite morkų tešlą į keptuvę ir formuokite mažus blynelius. Kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol blynai taps auksinės spalvos ir traškūs.
4. Kol blynai kepa, paruoškite jogurto padažą: sumaišykite jogurtą, tarkuotą česnaką ir citrinos sultis. Pagal skonį galite pridėti druskos ir pipirų.
5. Iškeptus blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
6. Patiekite blynus su jogurto padažu ir papuoškite šviežiomis petražolėmis.

**Patarimai:**

– Norėdami dar traškesnių blynų, galite į tešlą pridėti šiek tiek tarkuoto sūrio.
– Jei norite, kad receptas būtų be glitimo, naudokite migdolų arba avižų miltus vietoje kvietinių miltų.

**Patiekiama:** 4 porcijos
**Paruošimo laikas:** 30 minučių
**Maistingumo informacija (1 porcija):**
Kalorijos: 180
Baltymai: 6 g
Riebalai: 8 g
Angliavandeniai: 22 g

**Dažniausiai užduodami klausimai:**

1. **Ar galiu naudoti kitokias daržoves vietoje morkų?**
Taip, galite naudoti cukinijas, bulves ar net saldžiąsias bulves. Svarbu, kad daržovės būtų smulkiai tarkuotos.

2. **Ar galiu šiuos blynus kepti orkaitėje?**
Taip, galite kepti 180°C temperatūroje apie 20 minučių arba kol blynai taps auksinės spalvos.

**Kepti morkų blynai su jogurto padažu**, **morkos, jogurtas, blynai**, **daržovių blynai, sveiki receptai, greiti patiekalai**