Kiaulienos šašlykas, kuriam pagaminti reikės:
500g liesos kiaulienos, druskos, pipirų, 4 – 5 marinuoti arba konservuoti obuoliai, 2 – 3 svogūnai, 4 – 5 pomidorai arba 2 ankštiniai pipirai, 2 šaukštai sviesto arba aliejaus, aštraus padažo.
Gaminimas:
mėsą supjaustyti kubeliais, apibarstyti druska ir pipirais. Supjaustyti obuolius, nuvalyti svogūnus ir viską kelias minutes patroškinti. Pomidorus perpjauti pusiau, iš šviežių pipirų ankščių išimti sėklas. Ankštis supjaustyti. Produktus pakaitomis suverti ant iešmų, patepti sviestu arba aliejumi, aštriuoju padažu ir kepti orkaitėje ant riebalais išteptos skardos arba šašlykinėje. Kepamą mėsą retkarčiais patepti aliejumi ir aštriuoju padažu.
Šašlyką patiekti karštą. Prie jo tinka virti ryžiai arba bulvės, aštrus padažas ir svogūnų laiškai, pomidorų arba agurkų salotos.