Receptas: Snickers tortas
Ingredientai:
1. 200 g sausainių
2. 100 g sviesto
3. 200 g miltelių cukraus
4. 200 g karamelės
5. 200 g rudųjų riešutų
6. 200 g šokolado
7. 200 ml grietinėlės
8. 3 kiaušiniai
9. 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Paruošimo instrukcijos:
1. Sausainius sutrinkite ir sumaišykite su ištirintu sviestu. Gautą masę išspauskite į apvalią keksių formą ir padėkite šaldyti.
2. Karamelę, puse riešutų ir puse šokolado sudėkite į keptuvę ir ant mažos ugnies ištirpinkite, nuolat maišydami. Kai viskas bus gerai sumaišyta, užpilkite ant sausainių sluoksnio ir vėl padėkite šaldyti.
3. Grietinėlę, likusius riešutus, likusį šokoladą, cukrų, kiaušinius ir vanilės ekstraktą sumaišykite ir gerai išplakite. Gautą masę užpilkite ant karamelės sluoksnio.
4. Kepkite tortą 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Po to palikite tortą atvėsti ir vėl padėkite šaldyti.
5. Prieš patiekiant tortą, jį galite papuošti šokolado glajumi arba cukraus pudra.
Mėgaukitės skaniu ir saldžiu Snickers tortu!