Riestė su aguonomis

Vienam pyragui reikės:

250 g. miltų
120 ml. pieno
1 šaukštelio sausų mielių
2 kiaušinių trynių
50 g. cukraus
50 g. sviesto
žiupsnelio druskos
kiaušinių plakimo aptepti
aguonų pyragui apibarstyti

Įdarui reikės:

150 g. aguonų
50 g. graikinių riešutų
50 g. razinų
2 kiaušinių baltymų
100 g. cukraus
kelių lašų migdolų esencijos

Paruošimas:

Užmaišykite mielinę tešlą. Miltus persijokite ir sumaišykite su džiovintomis mielėmis. Pieną pašildykite iki kūno temperatūros. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir suamišykite su pienu. Kiaušinių balytmus atidėkite įdarui. Ant miltų supilkite cukrų, pieną su kiaušiniu tryniais ir išminkikite tešlą. Kai tešlą bus vientisa, iš lėto supilkite lydytą sviestą ir jį gerai įminkykite į tešlą. Paruoštą tešlą uždenkite švariu rankšluosčiu, palikite valandai šiltai, iškiltų. Tešlos minkymo darbą galite patikėti elektrinės duonkepės tešlos minkymo programai.

Aguonas suberkite į virtuvinį kombainą ir gerai smulkinkite, kol jos sudreks. Tą patį darbą galime atlikti ir tradiciškai, aguonas kelis kartus malant mėsmale. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, trindami pirštais pašalinkite jų odelę, susmulkinkite virtuviniu kombainu kartu su aguonomis. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, perlplaukite, nusausinkite, sumaišykite su trintomis aguonomis, riešutais ir cukrumi. Vieną kiaušinio baltymą išplakite ir sumaišykite su paruoštu aguonų mišiniu, įlašinkite kelis migdolų esencijos lašus.

Ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus iškočiokite iškilusią tešlą. Iš tešlos suformuokite pailgą pusės centimetro storio stačiakampį. Tešlą patepkite atlikusiu kiaušinio baltymu, ant jo vienodai paskieskite aguonų ir riešutų įdarą, palikdami po kelis centimetrus iš šonų. Tešlą su įdaru suvyniokite į ilgą vyniotinį, jo kraštus patepkite baltymu ir prispauskite prie tešlos, o galus patepkite ir uženlkite, kad įdaras neišbėgtų. Paruoštą vyniotinį susukite į riestę, o jo galą prispauskite prie vyniotinio dugno. Palikite pusvalandžiui šiltai, kad iškiltų.

Riestės viršų ištepkite kiaušinio palkiniu , apibarstykite aguonomis. Paruoštą pyragą kartu su kepimo popieriumi įdėkite į apvalią torto kepimo formą, kad kepdamas neprarastų formos. Kepkite iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apytiksliai 40minučių, kol visiškai iškeps. Iškepusią riestę dėkite ant grotelių, kad praaušų. Pjaustykite visai ataušusią.

Traški pepperoni ir žolelių pica

Traški pepperoni ir žolelių pica

Reikės: picos tešlos, naminės arba pirktos parduotuvėje 1 valgomasis šaukštas džiovintų bazilikų 1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų rozmarinų 1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų...

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Reikės: Vištienos, Morkos, Petražolės, Stiklinė ryžių, Svogūnų, Pusantro šaukšto sviesto, Truputis drukos Paruošimas: Višta išverdame su prieskoninėmis daržovėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas, suberiami ryžiai ir...

Kalakutienos maltiniai

Kalakutienos maltiniai

Reikės: 600 g. kalakutienos 2 riekelės batono Pusė stiklinės pieno, Kiaušinis, Pusantro šaukšto sviesto, Džiuvesėlių, Prieksonių, Druskos. Paruošimo eiga: Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir sviestas...

Kokosų duonos pyragas

Kokosų duonos pyragas

Reikės: 3 dideli kiaušiniai 225 g nesūdyto sviesto Skardinė riebaus kokosų pieno 250 g paprastų miltų Šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukštai cukraus pudros 100 g granuliuoto cukraus Žiupsnelis druskos 1 šaukštelis vanilės aromato 60 g smulkinto kokoso Paruošimas:...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Reikės: 75 g viso grūdo miltų 1 šaukštas kepimo miltelių 75 g avižinių dribsnių košės 40 g cukraus (šviesiai rudojo) 70 g nesūdyto sviesto 1 šaukštas auksinio sirupo 2 šaukštai pieno (pasirinkto skonio) Paruošimas: Sudėkite visus sausus ingredientus į dubenį ir...