Troškinta jautienos krutinėlė apelsinų padaže

REIKĖS:

2 kg jautienos krutinėlės

1,5 stiklinės apelsinų sulčių koncentrato

170 g pomidorų padažo

1/4 stiklinės aitriųjų garstyčių

1/4 stiklinės aitraus čili padažo

1/4 rudojo cukraus

7 cm imbiero šaknies, nuluptos ir stambiai supjaustytos

8 česnako skiltelių

1 valg. šaukš. prieskonių 

1 valg. šaukš. augalinio aliejaus

1 valg. šaukš. prieskonių mišinio mėsai

4 porų (tik baltų dalių, supjaustytų)

4 morkų supjaustytų gabaliukais

4 pastarnokų supjaustytų gabaliukais 

4 stiklinių vištienos sultinio

svogūno lakštų papuošimui

GAMINIMO EIGA:

Virtuvinio kombaino pagalba suplakite 1/4 stiklinės apelsinų sulčių koncentratą, pomidorų padažą, garstyčias, čili padažą, cukrų, imbierą, česnaką ir prieskonius, kad gautųsi vientisa masė. 

Jautienos krutinėlę paberkite druska ir pipirais ir įtrinkite gautą pastą. Krutinėle sudėkite į gilią lėkštę ir apdenkite plėvele. 

Palikite nakčiai šaldytuve. 

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.

Įkaitinkite aliejų didelį karštį išlaikančiame puode ant vidutinio ugnies. Apkepkite jautieną, kad ji taptu rudos spalvos, maždaug 7 min iš kiekvienos pusės. Mėsą išimkite ir padėkite ant lėkštės. Tame pačiame puode apkepkite svogūną, apie 5 min. 

Suberkite porus, morkas ir pastarnokus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite dar apie 8 minutes.

Įpilkite likusius apelsinų sulčių koncentrato ir sultinio, nuo keptuvės dugno nubraukdami prilipusius gabalėlius. Įdėkite krūtinėlę ir užvirkite.

Uždenkite puodą dangčiu, pašaukite į orkaitę ir troškinkite 1 valandą. Tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių ir toliau troškinkite, kol mėsa suminkštės, dar 2 valandas.

Krūtinėlę perkelkite ant pjaustymo lentos. Nugriebkite riebalus nuo padažo viršaus, tada grąžinkite keptuvę į orkaitę, kol padažas šiek tiek sutirštės, maždaug 30 minučių. Supjaustykite mėsą ir patiekite su padažu bei daržovėmis. Pabarstykite žaliais svogūnais.

Traški pepperoni ir žolelių pica

Traški pepperoni ir žolelių pica

Reikės: picos tešlos, naminės arba pirktos parduotuvėje 1 valgomasis šaukštas džiovintų bazilikų 1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų rozmarinų 1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų...

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Reikės: Vištienos, Morkos, Petražolės, Stiklinė ryžių, Svogūnų, Pusantro šaukšto sviesto, Truputis drukos Paruošimas: Višta išverdame su prieskoninėmis daržovėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas, suberiami ryžiai ir...

Kalakutienos maltiniai

Kalakutienos maltiniai

Reikės: 600 g. kalakutienos 2 riekelės batono Pusė stiklinės pieno, Kiaušinis, Pusantro šaukšto sviesto, Džiuvesėlių, Prieksonių, Druskos. Paruošimo eiga: Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir sviestas...

Kokosų duonos pyragas

Kokosų duonos pyragas

Reikės: 3 dideli kiaušiniai 225 g nesūdyto sviesto Skardinė riebaus kokosų pieno 250 g paprastų miltų Šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukštai cukraus pudros 100 g granuliuoto cukraus Žiupsnelis druskos 1 šaukštelis vanilės aromato 60 g smulkinto kokoso Paruošimas:...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Reikės: 75 g viso grūdo miltų 1 šaukštas kepimo miltelių 75 g avižinių dribsnių košės 40 g cukraus (šviesiai rudojo) 70 g nesūdyto sviesto 1 šaukštas auksinio sirupo 2 šaukštai pieno (pasirinkto skonio) Paruošimas: Sudėkite visus sausus ingredientus į dubenį ir...