Virta kiauliena su vaisiais, kuriai pagaminti reikės:
1kg kiaulienos be kaulų (šoninės, nugarinės arba mentės), druskos, maltų pipirų, imbiero arba muskato riešuto, 100g džiovintų vaisių, vandens.
Gaminimas:
pailgą mėsos gabalą išilgai įpjauti, į įpjovą įberti druskos ir prieskonių, lygiu sluoksneliu sudėti slyvas be kauliukų, abrikosus arba obuolius. Mėsą surišti siūlu, kad būtų pailgos formos, ir įdėti į šaltą nesūdytą vandenį. Užvirinti, nugraibyti putas ir virti 2 – 2,5 valandos. Likus valandai iki virimo pabaigos, pridėti druskos, norint – ir prieskoninių daržovių. Mėsą ataušinti sultinyje, paskui išimti ir paslėgti. Valgyti šaltą, supjaustytą plonais griežinėliais.